Werkwijze

U kunt, om wat voor reden dan ook, uw hond niet uitlaten? Ik neem het graag van u over!

Als u uw hond bij mij aanmeldt dan kom ik bij u aan huis langs voor een kennismaking en een proefwandeling. Ik ga er vanuit dat u een bewuste keuze maakt voor mijn uitlaatservice, zodat uw en mijn visie overeenkomen in het omgaan met honden.

Ik richt mij vooral op de groepswandelingen en honden die minimaal 1 x per week, op vaste dagen/tijden, mee gaan. Ik probeer zoveel mogelijk vaste groepjes te maken, wat zorgt voor rust en stabiliteit. Ook leer ik zo uw hond beter kennen, wat zorgt voor een sterkere band.

Groepswandeling

Na de kennismaking maak ik een proefwandeling met uw hond, deze zal ongeveer een half uur duren. Daardoor kan ik het gedrag van uw hond beoordelen of hij geschikt is om mee te wandelen in de groep. Als dit goed verloopt zal de hond de volgende keer meewandelen met de groepswandeling. 

Ik wandel met een groep van maximaal 7 honden. Overzicht voor mijzelf, rust en plezier voor alle honden staat voorop. Het moet voor alle honden een fijne wandeling zijn.

De groepswandelingen duren 45 minuten tot 60 minuten. Hierna breng ik uw hond moe en voldaan weer thuis en krijgt uw hond als afsluiting wat lekkers. 

Individuele wandeling

Deze zijn alleen mogelijk als het past in de planning rondom de groepswandelingen.

De individuele wandelingen zijn maximaal 30 minuten.

Vervoer

Ik haal uw hond bij u thuis op in een speciaal hiervoor ingerichte bus met elektrisch ventilatiesysteem. Zeker met warm weer is dit van belang. Ook wanneer de bus stilstaat blijft de ventilatie aanstaan. De honden zitten veilig in kennels, met antislip bodem, 1 hond per kennel. Veiligheid en comfort voor uw hond zijn bij mij van groot belang.

Aandachtspunten

- Ik werk vanuit een positieve manier van omgaan met de hond. Ik ga er vanuit dat klanten die zich bij mij aanmelden ook die insteek hebben.
- Als ik denk dat het gedrag van uw hond niet past binnen een groepswandeling, dan kan hij helaas niet mee met de groep.
- Ik wandel alleen met een goed passende halsband of tuig, en niet met hond onvriendelijke hulpmiddelen zoals bijvoorbeeld anti-trektuigen, halti’s, gentle leaders of slipkettingen.
- Met de groepswandelingen wandel ik alleen met honden die sociaal zijn tegenover mensen en andere honden en die de basis van gehoorzaamheid kennen. Loopse teefjes kunnen niet mee met groepswandelingen.
- De honden lopen los tijden de wandeling. Incidenteel worden ze aangelijnd wanneer dit nodig is. Ik wandel niet met permanent aangelijnde honden in de groep.
- Honden die jagen achter bijvoorbeeld wild, andere honden, fietsers, hardlopers of agressief gedrag vertonen, kunnen niet mee. 
- Bij individuele wandelingen wandel ik alleen met honden die aangelijnd netjes mee kunnen wandelen, en die geen agressief gedrag vertonen.
- Uw hond gaat tijdens de wandelingen ten allen tijde mee op eigen risico.

Calamiteiten

Autopech
Ik ben verzekerd voor pech en vervangend vervoer.

Warmte
​Ik zorg er in ieder geval voor dat er ten allen tijde voldoende bescherming aanwezig is voor de honden, om oververhitting of onderkoeling tegen te gaan.
 
Bijtincident
Bij een bijtincident worden de betrokken honden nagekeken op verwondingen, wanneer noodzakelijk rijd ik direct door naar een beschikbare dierenarts. Ik stel de betrokken eigenaren zo spoedig mogelijk op de hoogte.
 
Verwonding of ongemak
Verandering in gedrag, lichaamshouding, ongemak of een verwonding meld ik bij de eigenaar. 
 
Vermissing
Ik probeer de hond te  vinden, en contact direct de eigenaar. Ik maak een melding bij de Dierenambulance. Indien nodig plaats ik een oproep op socialmedia en schakel eventueel een zoekteam in.